Log ind

Sådan findes information om aktiemarkedet og de børsnoterede selskaber

Dette indlæg er nummer 37 af 37 i denne serie Trader aktieskole

Som investor er det normalt vigtigt at følge sine aktier hele tiden. I virkeligheden er det vi gør for dig i ØU Trader. Men vi spotter selvfølgelig ikke alle de gode købsmuligheder. Og hvis du selv vil kaste dig ud i den opgave, er det vigtigt at indsamle information om de enkelte aktier. Men man skal forstå en aktie, før man køber den, og man skal forstå, hvorfor man køber den.

I dette blogindlæg stiller vi skarpt på nogle af de steder på nettet, hvor vi synes, at man kan hente nyttig information. Det er websider, vi selv følger, og hvor vi selv indsamler information til det samlede pulsespil, Økonomisk Ugebrevs analytikere lægger for de enkelte aktier.


Trader er et aktiemedie som udspringer af modermediet, Økonomisk Ugebrev, hvor du kan finde artikler og links til de seneste aktienyheder og markedskommentarer.

Bruno Japp & Morten W. Langer deler ud af informationskilder

Hvor finder I information om de enkelte børsnoterede selskaber?

Morten W. Langer: Vi henter information om de enkelte selskaber rigtig mange steder fra, for at danne os et helhedsbillede. Vi kender de fleste store selskaber, deres markeder, deres ledelser, deres konkurrenter og deres rapportering, rigtigt godt. Det er en viden, vi har opbygget over de seneste 25 år.

Bruno Japp: Den grundlæggende information for at forstå udviklingen i de enkelte selskaber henter vi ved at analyse regnskaberne og gennemgår de fremlagte investorpræsentationer, børsmeddelelser og andre informationer på selskabernes hjemmesider. Vi følger selvfølgelig også med i dag-til-dag erhvervsmedierne.

Morten W. Langer: Ja, og så er det også vigtigt at følge de enkelte selskabers egen information. Man bør holde øje med børsmeddelelser fra nasdaq OMX og ikke blot forlade sig på erhvervsmediernes tolkninger og vurderinger. Vigtigt er det også at følge med i, hvad de store investorer gør, eksempelvis storaktionærmeddelelser og shortmeddelelser.

Bruno Japp: Jeg har i mange år brugt tjenester som indeholder også et vist element af teknisk analyse.

Hvor meget anvender I de forskellige debatforummer og facebookgrupper?

Morten W. Langer: Der er jo nogen debatsites, som er mere seriøse end andre. Grundlæggende er der meget langt mellem snapsene. Ofte er der tale om indlæg, hvor skribenten mest af alt forsøger at snakke sine egne aktier op. Men der er også enkelte indlæg som giver god ekstra information. Som ukyndig investor skal man dog være meget forsigtig med at basere sine investeringsbeslutninger på information herfra. De kloge snyder altid de mindre kloge, og det sker big time på flere debatsites.

Se seneste i samme serie<< Vær på vagt over for „billige“ aktier

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.